Milyen a tökéletes műszempilla ragasztó?
Cikkünkben minden hasznos információt megkapsz a műszempilla ragasztóról: hogyan működik, és mire kell figyelni
annak érdekében, hogy a végeredmény valóban tökéletes és tartós legyen.

A tökéletes műszempilla felhelyezése nagyon összetett folyamat. Nem elég csupán a megfelelő szaktudás, vagy a megfelelő termékek használata, van még jó pár tényező, melyeket szem előtt kell tartani a tökéletes végeredmény érdekében.

Amikor a vendég belép a szalonba, nem az lesz a legfontosabb dolog a számára, hogy Te, mint szakember, milyen technikával helyezed majd fel a szempilláit, hanem az, hogy ezek a szempillák a lehető legtartósabbak – és persze a legszebbek legyenek. Tartósságuk szerint megkülönböztetünk különböző típusú szempillákat, kezdve a rendkívül rövid viseletű pilláktól (0-3 nap) egészen a rendkívül hosszú viseletű pillákig (7-8 hét). Ezt az időt lehet növelni a szempillák szakszerű előkészítésével, a szakszerű felhelyezési technika alkalmazásával, valamint minőségi anyagok kiválasztásával.

Műszempilla ragasztó


Hogyan működik a műszempilla ragasztó?

A műszempilla ragasztó alapját a cianoakrilát nevű anyag alkotja, amely két ellentétes halmazállapotban is megjelenik: folyékony (monomer), valamint szilárd (polymer) halmazállapotban. Amikor a folyékony halmazállapot megváltozik, és szilárd lesz belőle, akkor beszélhetünk a polimerizációs folyamatról. Ezt a folyamatot a kezelés alatt végig figyelni kell, hiszen maga a folyamat több szakaszon is keresztül megy, mire a ragasztó végképp megszilárdul.

Az első szakasz a ragasztás beállítása, amely 0,5-5 mp alatt megy végbe. Az idő kiszámításában a ragasztó csomagolásán feltüntetett információk nyújtanak segítséget.

A második szakasz a tapadás szakasza, amely az összes közül a legfontosabb. 5-10 mp-ig tart, a legtöbb probléma viszont általában ekkor jelentkezik. Ilyen lehet például az irányvesztés, a szempillák lefordulása vagy egész egyszerűen a túl nagy mennyiségű ragasztó felvitele. Nagyon fontos tehát ebben a szakaszban a maximális odafigyelés.

A harmadik és egyben utolsó szakasz a keményedés, amely 2 órától egészen 24 óráig is eltarthat. A szakasz hossza függ a ragasztó mennyiségétől, a kiválasztott szempillától, a ragasztó típusától és összetevőitől. Ezért is fontos, hogy a felhelyezett szempillákat 24 órán keresztül nem szabad fésülni.

Mitől függ a polimerizáció sebessége?

Ez is több összetevős folyamat. A ragasztó összetételén kívül különböző környezeti hatások is befolyással vannak a polimerizáció sebességére. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy hányszor nyitjuk ki magát a ragasztót, hiszen minél gyakrabban vesszük le a fedelét, a ragasztó annál rosszabbul fog működni. A még bontatlan ragasztóban sokkal több stabilizátor található, mint azokban, melyek egy ideje már használatban vannak, ezért lassabban is működnek. Minél idősebb egy ragasztó, annál gyorsabban szárad, ezért a vele való munka sokkal több óvatosságot és odafigyelést igényel. Amikor a ragasztó fedelét eltávolítjuk, a stabilizátor elillan, és a ragasztó működése felgyorsul.

Tipp: a már megnyitott ragasztót három hetente cseréld le, hogy biztosítani tudd a megfelelő működést.

A ragasztó működését befolyásoló külső tényezők

A ragasztó használatát befolyásoló egyik fő tényező a páratartalom. Minél nagyobb a páratartalom a munkaterületen, annál kisebb lesz a ragasztóban található stabilizátor hatásfoka, így a ragasztó egyre gyorsabban fog megkötni. Ekkor fontos, hogy a szempillát a lehető leggyorsabban illesszük, így megelőzhető, hogy a ragasztó kiszáradjon. Az ideális páratartalom 40 és 60 % között mozog.

Fontos odafigyelni a megfelelő hőmérsékletre is, hiszen a legtöbb ragasztó akkor működik a legjobban, ha munkaterületen állandó 21-23 °C-os a hőmérséklet. Mellőzni kell a ventilátor használatát, ha túl meleg van, ne ezzel próbáld meg hűteni a helységet. A túlzott levegő áramlás ugyanis megkeményíti a ragasztó cseppjét.

Mi történik, ha a szalonban nem megfelelőek a külső körülmények?

Ha túl magas a hőmérséklet, akkor csökkenteni kell a páratartalmat. Ha viszont a páratartalom emelkedik, akkor a helység hőmérsékletét kell csökkenteni, hiszen csak így lehet fenntartani a ragasztó megfelelő működését. A ragasztót a nap sugaraitól is védeni kell, hiszen az UV sugárzás elnyeli a ragasztóban található stabilizátort.

Mire figyelj még?

Ha ragasztó cellulózzal érintkezik, erős hő reakció léphet fel, amely nemcsak a ragasztó működésében okoz zavart, de akár allergiás tüneteket is okozhat. A cellulóz megtalálható pl. a gyapjú, valamint pamut ruhákban, vagy akár a pamut párnákon is. A túlzottan magas hőmérséklet is lerövidíti a meglévő ragasztás élettartamát, így például egy kiadós szaunázás is csökkentheti a szempilla viselési idejét.

műszempilla ragasztó

Látogass el webshopunkba, és válogass a műszempilla ragasztók széles kínálatából!

Nálunk minden fontos kelléket megtalálsz, amire a tökéletes műszempilla elkészítéséhez szükséged lehet.

Ha pedig kérdésed van, hívj bennünket a +36 30 134 60 10-es telefonszámon!

▪ ▪ ▪

Szalonkedvezményekért érdeklődj bátran a hungary@elenakeplinger.com email címen!

Szívesen állunk rendelkezésedre, fordulj hozzánk bizalommal!